İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi
T.C.
İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ
Anaokulu Yönergesi
BİRİNCİ BÖLÜM
Başlangıç Hükümleri
Amaç
MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı; İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Anaokulunun kuruluş, yönetim, eğitim, görev ve işleyişi ile ilgili usul ve esasları düzenlemektir.
Kapsam
MADDE 2- (1) Bu Yönerge, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Anaokulunda verilen eğitim, araştırma, geliştirme, uygulama faaliyetleri ile yönetim, görev ve işleyişle ilgili esasları kapsar.
Dayanak
MADDE 3 - (1) Bu Yönerge 2547 sayılı Kanun’un 14 üncü maddesi ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından 03/02/1984 tarih ve 18301 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Yükseköğretim Kurumları, Mediko-Sosyal Sağlık, Kültür ve Spor İşleri Dairesi Uygulama Yönetmeliği’nin 15 inci maddesinin (e) fıkrasına dayanılarak hazırlanmıştır.
Tanımlar
MADDE 4 - (1) Bu Yönergede geçen;
- Anaokulu: İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Uygulama Anaokulunu,
- Çocuk: Anaokulunda okul öncesi eğitimi alan 36-72 ay aralığındaki çocukları,
- Destek Personeli: Anaokulunda görevli aşçı ve hizmetliyi,
- Müdür: Anaokulu Müdürünü,
- Mütevelli Heyeti: İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Mütevelli Heyetini,
- Öğretmen: Anaokulunda eğitim ve öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenleri,
- Personel Daire Başkanlığı: İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Personel Daire Başkanlığını,
- Rektör: İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörünü,
- SKS: İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığını,
- Üniversite Personeli: İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesinde kadrolu olarak çalışan personeli
- Üniversite: İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesini,
- Veli: Anaokulundan hizmet alan anne ve babaları,
ifade eder.
İKİNCİ BÖLÜM
Anaokulunun Amaçları ve Çalışma Esasları
Amaçları
MADDE 5 - (1) Anaokulunun amaçları;
- Üniversitenin Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği lisans programı öğrencilerinin uygulamalarının yapılmasını sağlamak.
- Üniversite personelinin 36-72 aylık çocukları öncelikli olmak üzere çalışma saatleri içinde gelişimlerini destekleyecek şekilde okul öncesi eğitimlerini sağlamak.
- Milli Eğitim’in genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda; Üniversite personelinin okul öncesi çocuklarının, ilköğretime hazırlık döneminin tamamlanması desteklenerek ve kültür, sanat ve spor etkinliklerinde katılımcı, estetik değerlere ve çevre bilincine sahip, kendi kültürünü özümseyip geliştirebilecek ve farklı kültürlere saygılı bireyler olarak yetişmeleri için temel bilgileri vermek.
İlkeleri
MADDE 6 - (1) Anaokulunda;
- Çocukların kendilerini tanımalarına, yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olacak, özgüvenli, kendisi ve çevresiyle barışık, doğru ve yapıcı iletişim kurabilen bireyler olarak yetişmelerini sağlayacak Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitimi Programı’nı temel alan çağdaş eğitim program modelleri uygulanır.
- Eğitim etkinliklerinde; çocukların yaşları, gelişim özellikleri, bireysel farklılıkları ve çevrenin olanakları dikkate alınır.
- Çocukların öz bakım, beslenme, uyku gibi sağlıklı temel alışkanlıklar kazanmaları sağlanır.
- Çocukların kendine güvenen, kendini ifade eden, benlik duygusu gelişmiş, kendi kendine yeten bağımsız bireyler olarak yetişmeleri için çaba gösterilir.
- Okul öncesi eğitim planlarında, sevgi, saygı, hoşgörü, dayanışma, paylaşma, işbirliği, yardımlaşma vb. duyguların gelişimini destekleyici nitelikte değerler eğitimi etkinlikleri uygulanır.
Çalışma Esasları
MADDE 7- (1) Anaokulunda,
- Tam gün eğitim yapılır. Kayıtları yapılan çocukların anaokuluna devam etmeleri esastır.
- Anaokulunda, karma yaş ve/veya yaş gruplarına göre eğitim uygulanır.
- Bir sınıftaki çocuk sayısı eğitim grupların özelliklerine göre belirlenir ve 20’den fazla olmaması esastır.
- Anaokulu personelinin çalışma programı, anaokulu müdürü tarafından hazırlanır ve yürütülür.
- Çocukların, Anaokuluna teslim edilmesi ve alınması, ulaşımı veli tarafından sağlanır.
- 01-31 Ağustos tarihleri arasında, yeni eğitim öğretim dönemine hazırlık, ilaçlama, boya bakım ve tadilat amacıyla anaokulunda hizmete ara verilir ve bu ay için veliler ödeme yapmazlar.
- Salgın hastalıklar, anaokulunun fiziksel koşullarında ortaya çıkan olağanüstü durumlar ya da Rektörlük kararıyla Üniversitenin tatil edilmesi gibi durumlarda anaokulu kapatılabilir.
- Anaokulunun zorunlu olarak kapalı olduğu durumlarda, imkân dahilinde Rektörlüğün onayı ile eğitime çevrimiçi olarak devam edilebilir.
Çalışma Süreleri
MADDE 8 - (1) Üniversitede uygulanan mesai saatleri kapsamında Anaokulunun da günlük çalışması 08:30-17:30 saatleri arasıdır.
(2) Anaokulu, hafta sonları ve resmî tatillerde kapalıdır.
(3) Günlük eğitim programının bozulmaması için çocuğun saat 09.30’a kadar anaokuluna getirilmesi esastır.
(4) Anaokulunun kapanış saatinin geçmesine rağmen veli tarafından çocuğun teslim alınmaması durumunda; anaokulu yöneticisi tarafından görevlendirilen bir eğitimci, çocukla birlikte veli gelene kadar Anaokulunda bekler ve bu sırada velinin iletişim bilgilerinden ulaşılmaya çalışılır. Veliye ulaşılamadığı takdirde kayıt esnasında velinin onayladığı bir yakınına teslim edilir. Kayıt esnasında bu yakınının adı- soyadı ve diğer iletişim bilgileri veliden istenir.
(5) Anaokuluna günübirlik, yarım günlük veya saatlik zaman dilimleri için çocuk kabul edilmez.
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Kayıt-Kabul İşlemleri
Kayıt-Kabul
MADDE 9 - (1) Anaokuluna kayıt kabul işlemleri aşağıdaki esaslara göre yürütülür:
- Anaokuluna öğrenci kabulünde halihazırda Üniversitede kadrolu olarak çalışan personelin çocuklarına öncelik tanınır.
- Anaokuluna kayıt yapılacak yılın Eylül ayı itibari ile 36 ayını dolduran/dolduracak ve 72 ayını doldurmayan çocukların kayıt başvuruları kabul edilir.
- Anaokulu kayıtları ön kayıt ve kesin kayıt olmak üzere iki aşamada gerçekleştirilir. Ön kayıt başvuruları 01-31 Mayıs tarihleri arasında yapılır.
- Çocuklarını kaydettirmek isteyen veliler, Anaokulu tarafından hazırlanmış ön kayıt başvuru formunu doldurarak, istenilen diğer belgelerle birlikte Anaokulu Müdürlüğüne teslim eder. Başvuru tarihi, ön kayıt başvuru formunun ve ilgili belgelerin anaokuluna teslim edildiği tarihtir.
- Kesin kayıtlar ise Ağustos ayı içerisinde yapılır. Anaokuluna kesin kayıtlar tamamlandıktan sonra anaokulunun kapasitesinin uygun olması durumunda, Aralık ayının sonuna kadar 36 ncı ayından gün alan ve tuvalet eğitimi tamamlayan çocukların kayıt kabulüne devam edilir.
- Başvurular; Daire Başkanının başkanlığında, Anaokulu Müdürü, bir Anaokulu Öğretmeni, bir Çocuk Gelişim Öğretmeni ve bir Psikolog veya Rehber Öğretmen tarafından oluşan komisyon tarafından değerlendirilir. Değerlendirme sonucunda oluşturulan ön kayıt listesi Rektörlük onayı için SKS’ye gönderilir. Değerlendirmelerde ekli tabloda yer alan puanlama sistemi uygulanır.
- Rektörlüğün onayladığı ön kayıt ve kesin kayıt tarihleri (e-posta, ilan panosu, web sayfası gibi) farklı kaynaklardan duyurulur.
- Üniversite personeli çocuklarının ön kayıt başvurularının anaokulu kontenjanını aşması veya puanların eşitliği durumunda kuraya başvurulur. Kuraya girecek çocukların kura çekimine ilişkin yer ve zaman bilgileri bir hafta öncesinde velilerin bildirdikleri elektronik posta adresine gönderilir. Belirtilen gün, yer ve saatte, ilgili velilerin huzurunda kura çekilir. Kura sonucu asil ve yedek kayıt listeleri oluşturulur.
- Anaokuluna kesin kayıt hakkı kazanan veliler, istenen belgeleri ve çocuğunun gelişim özelliklerinin tanımlandığı formları eksiksiz doldurarak Anaokulu Müdürlüğüne teslim etmek durumundadırlar. Kesin kayıt tarihinde, başvuru kriterlerini karşılamayan veya kayıt işlemi yaptırmayan veliler, kayıt haklarını kaybederler. Kayıt hakkını kaybeden veliler yerine sıralamaya göre, yedek listeden kayıt alımına devam edilir.
- Puanlama değerlendirmesinde veya kura çekiminde başvuruda bulunan iki kardeş veya ikiz çocuklar var ise; kardeşlerden birinin kesin kayıt hakkı elde etmesi veya kurada çıkması durumunda diğer kardeşin de kesin kaydı kabul edilir.
- Değerlendirme veya kura sonucunda Anaokuluna kayıtlar; asıl listeden başlayarak, dolmaması halinde yedek listede olanların kesin kayıtları yapılır. Buna rağmen Anaokulu kontenjanında boşluk olduğu takdirde, ön kayıt yapamadığı için değerlendirmeye veya kuraya giremeyen Üniversite personelinin kayıt başvuruları, kesin kayıt tarihinin bitimine kadar kabul edilir.
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Ücretlerin Tespiti, İlişik Kesme, Devam, Kayıt Dondurma ve Özel Durumlar
Ücretlerin Tespiti
MADDE 10 - (1) Anaokulu hizmetleri ücretlidir ve aylık eğitim ücreti, Üniversite Mütevelli Heyeti tarafından belirlenir ve Rektörlükçe ilan edilir.
(2) Tespit edilen aylık eğitim ücreti Eylül ayı itibarıyla uygulamaya konulur.
(3) Anaokulu ücretleri Üniversite personeli için tek tip belirlenebileceği gibi, personelin kadrosu ve statüsü (öğretim elemanı, idari personel vb.), Üniversite yerleşkesi içerisinde yer alan kuruluşlarda çalışanların çocukları ve diğer veliler için ayrı ayrı belirlenebilir. Bunlara ilişkin karar Rektörlüğün teklifi ile Mütevelli Heyeti tarafından verilir.
(4) Veli, statüsünde değişiklik olması halinde bu değişikliği anaokulu müdürlüğüne bildirmekle yükümlüdür. Statü değişiklik tarihinden itibaren okul aylık ücreti velinin yeni durumuna göre düzenlenir ve eksik kalan ücretin tamamı tahsil edilir.
(5) Üniversiteden emekli olan personelin kendi çocuğu veya torunu için, ücretlerde statü farklılığı varsa öğretim üyesi için belirlenen ücret; tek bir ücret belirlenmiş ise belirlenen ücretin %25 fazlası uygulanır.
(6) Anaokulu ücretleri aylık olarak ay başlarında ödenir. Kadrolu personelin anaokulu ücret ödemeleri maaşından kesilmek suretiyle de tahsil edilir.
(7) Anaokulunda çalışan personelin çocukları ile birden fazla çocuğu anaokuluna kayıtlı olan Üniversite personeline her bir çocuk için %25 indirim uygulanır.
(8) Öğrencinin anaokuluna kayıt yaptığı gün itibariyle, ayın kalan günleri hesaplanarak ücret tahsil edilir. Öğrencinin anaokulundan ilişik kestiği gün itibariyle, aylık okul ücretinden kalan gün sayısı hesaplanarak ücret iadesi yapılır.
(9) Velinin askerlik, yurtdışı-il dışı göreve gitme ve çocuğun sağlık sorunlarının olması durumunda bu özel durumun belgelendiği tarihten itibaren ve ilgili velinin başvurusu üzerine kayıt dondurma işlemi yapılır. Kayıt dondurma süresince veliden ücret talep edilmez.
(10) Veliden veya çocuktan kaynaklanan mazeretli veya mazeretsiz devamsızlık durumunda, alınan ücret iade edilmez.
(11) Anaokulu eğitim programı kapsamında yer alan sosyal etkinlik (gezi, tiyatro vb.), ek ders, kurs dersleri, uygulama kitabı alımı vb. gibi özel harcamalar veliden tahsil edilir.
İlişik Kesme İşlemleri
MADDE 11 - (1) Anaokulundan ilişik kesmek isteyen veli, ilişik kesme talebini anaokulu müdürlüğüne yazılı dilekçe ile bildirmekle yükümlüdür. Anaokulundan ilişik kesme işlemi, aşağıda belirtilen kurallara göre uygulanır:
- Üniversite personeli olan velinin herhangi bir nedenle görevinden ayrılması durumunda çocuğun da ilişiği en geç bir ay içinde kesilir.
- Veli, isteğe bağlı okul değişikliğinde, ilişik kesme talebini iki hafta önce yazılı dilekçe ile Anaokulu Müdürlüğüne bildirmekle yükümlüdür.
- Anaokuluna kabul aşamasında veli tarafından beyan ve ibraz edilen bilgi ve belgelerde kasıtlı olarak gerçek dışı beyanda bulunduğunun tespiti halinde, çocuğun okul ile ilişiği kesilir. İlgili hakkında işlem yapılması için Rektörlüğe bildirilir.
- Bu Yönerge ile belirlenen esaslara göre, velinin anaokulunun işleyiş ve düzenine uymaması ve uyarılmasına rağmen kasıtlı olarak anaokulunun işleyiş ve düzenine uymamaya devam etmesi durumunda, çocuğun okul ile ilişiği kesilir.
Devam-Devamsızlık
MADDE 12 - (1) Anaokulundaki günlük eğitimi aksatmayacak şekilde, çocuğun devamının sağlanması esastır.
(2) Devamsızlık yapan çocuğun velisi, devamsızlık nedenini Anaokulu Müdürlüğüne bildirmekle yükümlüdür.
(3) Özürsüz olarak üst üste 10 gün okula devam etmeyen çocuğun velisi, Anaokulu Müdürlüğünce elektronik posta yoluyla uyarılır ve uyarıya rağmen 30 gün okula devam etmeyen çocukların okul ile ilişikleri kesilir ve ücreti iade edilmez.
Kayıt Dondurma
MADDE 13- (1) Üniversite personeli olan velinin yurtdışında veya yurt içinde geçici olarak görevlendirilmesi, heyet raporu ile belgelenmiş uzun süreli sağlık problemlerinde veya velinin askere gitmesi halinde çocuğunun kaydını dört ay süre ile dondurabilirler. Çocuğun kayıt dondurma süresini mazeretinin devam etmesi durumunda dört ay daha uzatılabilir.
(2) Çocuğun hastalık, ameliyat vb. durumlarında, bu hususun belgelenmesi halinde ve mazeret belgesinin süresi en az üç ay olması durumunda kayıt dondurma işlemi yapılır.
(3) Anaokuluna uyum problemi yaşadığı gözlemlenen ve özel eğitim gereksinime ihtiyacı olduğuna dair öngörüde bulunulan çocukların değerlendirilmesi için Anaokulu Müdürü, bir Çocuk Gelişimci, bir Psikolog ve öğretmeninin ortak kararıyla sağlık kurumuna veya Rehberlik Araştırma Merkezine yönlendirme yapılır. Bununla ilgili sağlık kurulu veya Rehberlik Araştırma Merkezinden alınan rapora göre okula devam etmemesi uygun görülen çocuğun, raporda belirtilen süreye göre kayıt dondurma işlemi yapılır.
(4) Kayıt dondurma işlemlerinde veliden ücret talep edilmez, çocuğun kontenjan hakkı saklı kalır. Ancak, dondurulan süre içinde geçerli olmak kaydıyla ve ilgili veli tarafından kabul edilmesi
halinde geçici bir süre için yedek bir öğrenci alınabilir.
Özel Durumlar
MADDE 14 - (1) Anaokulunda bulaşıcı hastalıkları önlemek amacıyla hasta çocuk, hastalık şikayetleri ve bulaşıcılığı geçene kadar anaokuluna kabul edilmez.
(2) Veli, çocuğunun hastalık durumunu Anaokulu Müdürlüğüne bilgilendirmekle yükümlüdür. Hastalık nedeniyle ara veren çocuk, anaokuluna devam etmesinde sakınca olmadığına ilişkin hekim raporu ile anaokuluna devam edebilir.
(3) Veliler, adres ve telefon değişikliklerini Anaokulu Müdürlüğüne bildirmekle yükümlüdürler.
(4) Özel eğitim tanısı bulunan çocuğun velisinin, Anaokulu Müdürlüğü ile işbirliği içinde olması gerekir.
Anaokulu Müdürünün Atanması ve Görevleri
MADDE 15 - (1) Anaokulu Müdürü, üniversitelerin Okul Öncesi Öğretmenliği veya Çocuk Gelişimi lisans programları mezunu, öğretmenlik yapma şartlarını taşıyan ve en az beş yıl öğretmenlik yapmış olan kişiler arasından Rektör tarafından atanır.
(2) Anaokulu Müdürünün görevleri şunlardır:
- Anaokulunda uygulanacak olan eğitim planlarını ve akademik çalışmaları eğitim öğretim yılı başında öğretmenlerle iş birliği yaparak plânlar, düzenler ve uygular.
- Anaokulu personel dağılımını belirler, görev ve sorumluluk tanımlarını yapar, denetler ve SKS Daire Başkanlığını bilgilendirir.
- Eğitimin kalite ve verimliliğini yükseltmek için eğitimle ilgili gelişmeleri izler ve sonuçlarını değerlendirir.
- Anaokulunun, temizlik ve beslenme işleriyle ilgili çalışmaları planlar ve takip eder.
- Anaokulu bina ve tesislerinin kullanımı, bakımı, anaokulunun iç ve dış güvenliğinin sağlanması yönünde gerekli önlemlerin alınması için ilgili birimlerle yazışmalarda bulunur; konu ile ilgili SKS’ ye faaliyet raporu sunar.
- Özel eğitim gerektiren çocukların eğitimi için gerekli olan eğitim süreçlerine dair düzenlemeleri yapar.
- Eğitim materyallerinin sağlanması ve korunması için gerekli birimlerle işbirliği yapar.
- Anaokuluyla ilgili olağanüstü durumları ilgili makama bildirir.
- İlgili makamlarca yazılı, basılı veya elektronik ortamda yayımlanan kanun, yönetmelik, yönerge ve diğer emirlerin ilgililere duyurulmasını sağlar. Mevzuatın uygulanması ile ilgili önlemleri alır.
Öğretmen ve görevleri
MADDE 16 -(1) Üniversitelerin ön lisans ve lisans eğitimi veren Okul Öncesi Öğretmenliği veya Sosyal Hizmet bölümünden mezun olmuş ya da Eğitim Komisyonunun gerekli görmesi halinde Çocuk Gelişimi Bölümü mezunu olup, pedagojik formasyon eğitimi almış kişiler öğretmen olarak görev yaparlar. Öğretmen; kanun, tüzük, yönetmelik, yönerge ve emirlerle programlarda belirtilen görevleri yerine getirmekle yükümlüdür. Anaokulu öğretmenleri sorumlu oldukları gruplarda tam gün eğitimde bulunmak zorundadır.
(2) Öğretmenin görevleri;
- Eğitim programına uygun olarak günlük ve aylık planları hazırlar ve uygular.
- Etkinlikler için gereken eğitim materyallerini hazırlar. Araç-gereç ve eğitim materyallerinin korunmasını, bakım ve onarımını sağlar.
- Çocukları izleme ve değerlendirme çalışmaları yapar, kayıt tutar ve raporlar. Bunları gerekli birimlerle paylaşır.
- Her çocuk için değerlendirme dosyası tutar. Değerlendirme dosyasındaki bilgiler esas alınarak hazırlanan gelişim raporu ile öğrenci dosya bilgilerini işler.
- Okulun genel eğitim etkinliklerine katılır.
- Özel eğitim gerektiren çocukların eğitimi için önlemler alır. Bireysel Eğitim Programları planlar, uygular.
- Eğitim ve öğretim işleyişinin yürütülmesi amacıyla yapılan toplantılara katılır.
- Grubundaki çocukları gözlemleyerek özel durumu olabilecek çocukların Çocuk Gelişimci, Psikolog/ Psikolojik Danışman / Rehber Öğretmen ve Anaokulu Müdürü ile iş birliği içinde gerekli birimlere yönlendirmesini sağlar.
- Anaokulu Müdürünün vereceği diğer görevleri yerine getirir.
Branş Öğretmeni
MADDE 17 - (1) Branş öğretmeni alanında deneyimli uzman kişidir. Branş öğretmenleri eğitim programında yer alan satranç, hareket eğitimi, yabancı dil, müzik, görsel sanatlar gibi alanlarda sınıfta uygulamalar yapmak ile yükümlüdür.
(2) Branş öğretmeni; Anaokulunun programı ile paralel işleyen bir eğitim programı oluşturur ve Anaokulu Müdürünün onayına sunar. Özel ilgi alanı geliştiren çocuklarla ilgili olarak ailelere rehberlik eder.
(3) Çocukları izleme ve değerlendirme çalışmaları yapar, kayıt tutar ve raporlar. Anaokulu Müdürü ve öğretmenlerle belirli aralıklarla paylaşımda bulunur. Dönem sonlarında rapor hazırlayarak Anaokulu Müdürüne sunar.
BEŞİNCİ BÖLÜM
Diğer Kurumsal Görevler ve Hizmetler
Veli Toplantısı
MADDE 18 - (1) Her yıl eğitim dönemi başında, ikinci dönem başında, yıl sonunda ve gerekli görüldüğü durumlarda veli toplantısı yapılır. Veli toplantısında çocukların gelişimsel ve eğitimsel durumları, uygulanan programlar, ailelerin beklentileri ve istekleri vb. konular görüşülür.
Çocuk Değerlendirme
MADDE 19 - (1) Eğitim programı sürecinde çocukları tanıma ve değerlendirme amacı ile standart testler, gözlem ve kayıt altına alma vb. çeşitli değerlendirme araçları ile değerlendirmeler yapılır. Velinin izni alınmak suretiyle çocukların gelişiminin süreç içerisinde takip edilmesi için video çekimi, ses kaydı ve fotoğraf çekimi yapılabilir. Ancak bunlar veli izni olmadan farklı bir amaç için kullanılamaz. Kayıtlar, bilgi ve belgeler Anaokulu Müdürü, Çocuk Gelişimi veya Psikolog/ Psikolojik Danışman / Rehber Öğretmen, öğretmen ile çocuk değerlendirme raporu hazırlanır.
Kabul Beyanı
MADDE 20 -(1) Çocuğunu Anaokuluna kaydettiren veli, bu Yönergede belirtilen tüm koşulları, çalışma esaslarını aynen kabul ettiğini yazılı olarak belgeler.
ALTINCI BÖLÜM
Çeşitli ve Son Bölümler
Hüküm Bulunmayan Haller
MADDE 21 - (1) Bu Yönergede hüküm bulunmayan hallerde kanun ve mevzuat hükümleri uygulanır.
GEÇİCİ MADDE 1- (1) 2024- 2025 Akademik yılı için anaokuluna ön kayıt başvuruları 02-20 Temmuz 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.
Yürürlük
MADDE 22 -(1) Bu Yönerge Üniversite Senatosu tarafından kabul edildiği tarihte yürürlüğe girer.
Yürütme
MADDE 23- (1) Bu Yönerge hükümlerini Üniversite Rektörü yürütür.
Ekler: